Grip op gamen

Paul BostersTrainer & ervaringsdeskundige autisme en gamen

Mijn naam is Paul Bosters. Ik ben geboren in 1985 en ik heb HBO Social Work gestudeerd. Ik werk ondertussen al meer dan 10 jaar met normaalbegaafde mensen met autisme, zowel ambulant als op woongroepen.

Ik heb altijd veel moeite moeten doen om de wereld om mij heen te begrijpen en ik heb met veel psychische problemen te maken gehad. In mijn leven heb ik daardoor al veel meegemaakt en ik gebruik deze levenservaring veel in het werk wat ik doe. Uiteindelijk kreeg ik op mijn 28e zelf de diagnose autisme. Dit heeft mij ontzettend geholpen om mijzelf beter te begrijpen en het is echt een keerpunt in mijn leven geweest. Tegenwoordig noemen ze dat met een mooi woord “ervaringsdeskundig zijn”. Dit ben ik dan ook op het gebied van autisme maar ook op het gebied van gamen.

Voor mij is gamen altijd een belangrijk deel van mijn leven geweest. Ik hou sowieso van spelletjes in alle soorten en maten. Naast dat ik het erg leuk vind om te doen is het voor mij ook een manier geweest om op een positieve manier met de dingen waar ik tegenaan liep vanuit mijn autisme, om te kunnen gaan. Het helpt mij bijvoorbeeld bij het verwerken van de dagelijkse prikkels. Gamen helpt mij ook om sociale contacten op te bouwen en te onderhouden. Helaas kan gamen ook een negatieve kant hebben. Voor mij had het dit zeker in de periode van mijn leven dat het minder met mij ging.

Bij 'Grip op gamen' zal ik vooral mijn kennis en ervaringen rondom gamen en autisme gaan inzetten. Ik vind het fantastisch om via deze weg mensen te kunnen helpen door mijn ervaringen te delen. Msschien tot snel!

Mogelijkheden.

Ik bied diverse trainingen aan rondom de omgang met gamen. Naast vaste trainingsprogramma's behoort een maatwerk traject ook tot de mogelijkheden.

Meer over trainingen